uppdateringar

nu ska jag uppdatera er alla om lilla bebisen <3


Såhär ser det ut:
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 7 fulla dagar (v20+7).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 12 apr 2011
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.

Magen har vuxit ännu mer... dock har jag inte hunnit ta en bild, men får göra det senare så jag kan lägga in den (A)
förutom det så har de flesta av mina kompisar listat ut det nu. Jag sprang ju trots allt inte runt och skrek ut till hela världen att jag var gravid. Jag ville helst vara tyst om det, speciellt eftersom jag har många killkompisar. Jag vet inte riktigt vad jag oroade mig för, men vilket som så berättade jag inte för någon. Senare kom det ju långsamt fram och många av mina vänner var inte särskilt brydda... förutom två just nu förstås.
Den ene slutade prata med mig helt och började snacka skit om mig istället, och den andra snackar bara med mig om han ser mig. Jag tycker det är lite synd, men då vet man ju att dom inte var riktiga vänner heller.

En som alltid funnits där för mig, är Alex <3 vi har våra bråk och vi kan verkligen ställa till det för varandra, men jag älskar honom hur mycket som helst. Det är jättejobbigt ibland faktiskt, speciellt då vi träffas på helgerna och vi sover tillsammans och så far den ene hem. Det blir extrajobbigt när han varit hos mig, för då känns min säng enormt stor och jag känner mig väldigt ensam.

Men vi ska ändå träffas idag så jag kommer inte behöva sakna honom länge till!

nu ska jag iaf göra klart engelskan så jag slipper få underkänt. Ha en bra dag allihopa <3



bjuder även på en klassrumsbild :D

längtar

det är verkligen jobbigt när man börjar längta till jullovet. Man börjar räkna dagarna och sen börjar man räkna timmarna och minuterna. Man kan ju hoppas att tiden går fort så man slipper längta sönder!

Iaf, i jul far man först till mormor och morfar. Två dagar efter det kommer tvillingarna upp och då ska man förstås hitta på något med dom. Senare blir det väl att visa min mage en massa och efter det blir det Alex som vanligt :)

nu ska jag iaf väcka älsklingen så han kan äta frukost! men ha en bra dag allihopa! <3


21:01

jag försöker tänka klart just nu.. hormonerna gör så jag blir en tidsinställd bomb och jag håller verkligen på att bli arg och ledsen och glad på en och samma gång.

min mage börjar se konstig ut. Bebis ligger högt upp, vilkket gör det svårt att se hur mycket magen växer. Det ser bara ut som om jag håller på att bli överviktig fast amgen är hård oh det är någonting som rör sig därnere. lägger upp en bild senare så ni själva får se.

nu ska jag vänta på att älsklingen ringer och sen ska jag sova :) ha en bra kväll allihopa <3


Snö

det snöar. känner mej taggad på snön, dock så måste man klä sig varmt. Stora tröjor och feta mjukisar som vanligt egentligen. Förutom en sak och de e väl den putande magen.

En negativ sak med att vara gravid, förutom att du e hungrig jämnt och känner dej svimfärdig om du anstränger dej för mkt, plus illamående då, så är det den där jävla magen som är i vägen. Alltså, en liten filur växer inom en jättebra, men när du tillexempel ska sätta på dej byxor... jag kollar alltid hur jag sätter dom, men nu kan jag inte göra det så man vill dra in magen men det går inte och man kan inte böja till ryggen för då får jag ont... underbara graviditeten gör så jag inte ser hur jag sätter mina byxor och trosor :(

uppdaterar mer senare med bild på magen och en massa annat, men nu måste jag plugga lite och sedan tvätta! Ha en bra dag allihopa <3

jippi!

okej... innan jag börjar skriva det jag egentligen skulle skriva, vill jag bara säga att min dator FUNGERAR!!! nu funkar allting på datorn och jag bad bara snällt åt den ifall det inte skulle lösa sig skulle jag slänga iväg den ut genom fönstret och ner i älven, så blev det så. Lycka är det enda man kan känna just nu!

och nu till något annat....

GRAVIDITETEN:

jag har råkat räkna fel tidigare så jag låg en dag bakåt haha, upptäckte det nyss... -_-'

*Du är i vecka 21.
*Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
*Du är i 4:e kalendermånaden.
*Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
*Du är i trimester två.
*Du har 141 dagar kvar till beräknad förlossning.

Andfådd? De flest kvinnor börjar låta lite som ånglok när de går uppför trappor i det här stadiet. Måttlig andfåddhet är helt normalt eftersom den växande livmodern trycker uppåt, men berätta för barnmorskan om det blir alltför tungt. Se till att du får i dig tillräckligt mycket järn. Var rädd om ryggen.

Bebisen sover och är vaken i olika cykler redan nu. Ultraljud har visat att foster till och med har sin favoritställning när de sover. Ditt barn kanske lägger hakan mot bröstet, knäpper sina händer under hakan eller lutar huvudet bakåt.

Sedan har bebisen växt och väger nu 280-370 gram och är cirka 23 centimeter lång.

jag är så lycklig. Visst kan hormonerna förstöra halva dagen, men man vet att det är iaf för något helt otroligt underbart. Jag älskar verkligen att vara gravid det bästa som finns helt ärligt!

hoppas ni får en bra morgon allihopa <3


åh

idag ska jag träffa Sibylla och snacka lite, sedan blir det att dra hem och äta något. Jag är hur hungrig som helst och lunchen kommer inte stanna länge i magen. Stör mig lite på det. Är mätt i en halvtimme och så börjar jag tänka på mat och sen måste jag äta, annars har känner jag mig jättehungrig och sen blir jag illamående.
Illamåendet är lite bättre nu, däremot är hormonerna på mig hur mycket som helst. Fast jag har slutat bli arg, nu gråter jag bara hela stunden. Det räcker med att någon av mina syskon säger att jag börjar bli tjock så börjar jag gråta. Vet inte varför, har alltid gillat då folk säger att jag har gått upp i vikt.

Men som sagt, hormoner, men dom försvinner väl senare får man hoppas. Eller i alla fall att man inte gråter så mycket, jag får ju ont i ögonen hela tiden :(

nu till en bättre sak. Min söta, underbara, helt totalt sanslöst finaste älskling är hur gullig som helst. Han har haft väldigt många fördomar (speciellt om mörkhyade) och säger att alla som kommer från afrika har HIV osv. Jag är ju tvärtom hans åsikter. Mina bästa vänner är lite mörkare i huden och det stör mig inte alls. Visst har jag lite fördomar, men bara mot dom som växer upp i en kultur och med traditioner där kvinnorna förtrycks. Tycker också det är dumt att man drar alla över en kamm oxå. Inte de svenska muslimernas fel att muslimerna i Mecka stenade ihjäl någon (som exempel då). Då kan man ju säga att alla som är katoliker är ju pedofiler eftersom (många men inte alla) påvar varit med i någon form av pedofilhärva.
Eller så kan man säga att alla tyskar är nazister bara för att Adolf Hitler var det. Känns ju lite dumt att säga att isf är ju alla svenskar dyslektiker för att kungen är det... vart fan e logiken någonstans? Så otroligt pinsamt hela argumentet.

Men tillbaka till min älskling. Han gör verkligen allt för att jag inte ska bli ledsen. Förut sa han neger osv och "har det brunnit eller?" osv så fort han såg någon mörkhyad. Men nu har han ändrat på sig och har faktiskt släppt en massa fördomar som han hade. Han undrade till och med om jag kunde göra så han lärde känna någon av mina polare och jag menar, vem skulle inte tycka sin älskling var söt om han sa upp allt han trott på och börjat med något annat <3

Sen så har det hänt en massa annat oxå och jag har förändrats otroligt mycket det senaste året


från att ha varit en tjej som...

snott saker bara för sakens skull

skolkat bara för att jag inte kände att skolan var kul

rökt och snusat på heltid (föredetta kedjerökare)

ljugit om en massa saker och tappat allas förtroende

varit självmordsbenägen och i katastrofal ensamhet

till att bli...

en laglydig tonåring

börjat sköta skolan och försöker klara av alla proven

slutat röka och snusa

slutat ljuga (förstås, små vita lögner har man väl dragit men inget som skadar någon) och fått förtroende

Känt sig älskad och insett att livet är det bästa som finns



Före Efter

Har nog aldrig varit så förändrad som jag är nu... blivande mamma och en helt förändrar människa. Har aldrig mått så bra som jag mår nu!

men nu ska jag på lunch, men ni får ha det så bra allihopa <3

så jävla fin

började gråta när jag såg den så jävla fin den e!

http://www.youtube.com/watch?v=uSMlIM9zLio&feature=player_embedded#!

Lite smått och gott

Just nu sitter jag på engelskan och läser om graviditeten. Så här står det den här veckan:

*Du är i vecka 19.
*Du har gått 18 fulla veckor och 7 fulla dagar (v18+7).
*Du är i 4:e kalendermånaden.
*Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
*Du är i trimester två.
*Du har 148 dagar kvar till beräknad förlossning.

Denna vecka började Vernix,
dvs fosterfett, täcka ditt barns hud. Håret har börjat växa och ditt barn har börjat omfatta omgivningen mycket mer. Du har gått igenom halva din graviditet! Du har kommit långt på fyra och en halv månad (kalendermånaden). Från och med nu kommer din livmoder att växa ungefär en centimeter i veckan fram tills du föder.

Det känns mer än bara underbart, hoppas bara att allt kommer gå bra nu. Ska lägga upp en bild senare så att ni får se hur mkt den har växt :)

nu till något annat. Jag har tröttnat på datorn lite så jag sitter för det mesta och ritar (om jag nu inte sitter vid datorn eller stickar). det tråkiga är väl att man inte är så bra som man tyckte att man var förr. Jag säger att jag inte är värdelös, men jag ritar så konstigt och ja... det blir som det blir med det. Förut jämförde folk mig hela tiden med andra som var mkt bättre men jag tycker att jag ritar fint iaf!! så ingen klagar tack.


den ser lite suddig ut men min kamera suger så.

men nu ska jag på lunch ni får ha en superbra dag! <3

Fet metal med megabra ljud <3


http://www.youtube.com/watch?v=TTkZt8r2lko


det bästa med låten är inte att den äger... utan att den är så otroligt bra gjord!

men åh

att vissa verkligen orkar? HUR orkar dom? Hur kan dom ens leva med sig själva?
förstår inte hur vissa tänker... man kan ju verkligen börja fundera på vilka som borde växa upp och inte. Socialen är riktiga skithögar (därför ska man inte bo i Vännäs/Holmsund/Bjurholm/Nordmaling). inte nog med det, fick just reda på att en så kallad kompis ljugit om ALLT hon sagt till mig.. ganska allvarliga saker oxå :O

lögnerna hon sagt:
- en tjejkompis blivit våldtagen av sin låtsasfarsa
- att jag blivit våldtagen av en kille från Bjurholm
- att jag har legat med en kille från Bjurholm
- att hon varit stöttande åt min lillasyster i sexan (läs nedan)
- att en annan tjej strulat med en alkis
- att jag kallat henne äckliga lilla hora
- att hon absolut inte sagt något av dessa saker


Min lillasyster är en underbar person. Hon kanske inte har på sig kläder som många tycker att man borde ha, och hon gillar inte smink eller att vara noga med sitt hår. Hon har även tinitus så vi försöker alltid vara lugna när vi är med henne. Dock är det så, att från lågstadiet och fram till sexan gick min syster i en klass där ALLA levde om. Det var verkligen ingen bra miljö för henne, och hon mådde ofta dåligt. Sedan flyttade hennes bästa vän ner till Uppsala och efter det slutade folk umgås med henne. En av tjejerna retade henne jättemycket och det slutade med att min lillasyster blev så arg på henne.
Min så kallade "kompis" påstod att hon stöttade min syster och försökte muntra upp henne men jag fick veta av min syster att hon varit lika jävlig. Dom hade låst in henne på toan en hel rast, dem hade förstört hennes arbeten, retat henne under lektionerna och lämnat henne ensam på rasterna. Därför är jag så förbannad på min så kallade "kompis" för det visar ju bara hur hon är egentligen!


Det som stör mig mest är att hon senare säger att jag är omogen, fastän det är hon som snackar skit om mig för hela Sverige. Jag orkar verkligen inte med såna människor, dom vill bara nedvärdera andra för att dom mår dåligt själv. Men jag hoppas hon rycker upp sig och blir en bättre människa, för det kommer bara sluta med att hon inte har några vänner kvar och det vore ju inte bra :O


she makes me ANGRY!!!!!!


nog om detta, har inte tid att vara arg. Just nu lagar jag i alla fall mat med älsklingen. Vi ska äta spagetti och köttbullar utan ketchup (eftersom det inte finns någon ketchup för Mia glömde köpa hem det) så just nu luktar det mat i hela huset. Är grymt hungrig, så ska snabba mig med allt så fort som möjligt.


Men ni får ha en bra dag allihopa, hoppas ni alla får en underbar helg <3

mållös

har alltid funderat på hur det skulle kännas att leva livet. Bara släppa allt och dra iväg och vara borta i flera år och sedan komma och säga "HEJ, HUR LÄGET?" till alla sina vänner som man inte träffat då på typ... ja, flera år.

Sen har min dator laggat sönder. Orkar inte gå till datakillen, för han ställer hela tiden om systemet och sen får man börja om från början. Har tusen bilder och filmer, samt dokument som e jätteviktiga för mig så en omställning av systemet kanske vore bra, men det skulle inte löna sig i det långa loppet. har bara den här datorn och vet intevad jag skulle kunna göra utan den :/

Detta fungerar inte på min dator:
- cdspelaren (den kan varken läsa skivor eller tryckas ut så den sitter fast där inne)
- updateringssystemet (allting laggar sönder så fort man vill updatera windows)
- Uttagen till USB/MP3 osv (man får ingen kontakt förutom på två stycken/av 5)
- alla spel har raderats (som harpan, kungen, hjärter, röj, tetris osv)
- Bluetooth har slutat fungera (funkar bara ibland)

Det är inte den bästa datorn i världen kanske (och egentligen borde jag lämna in den) men han e aldrig där och när han e där laddar han som sagt om systemet så man får inte tillbaka den förrän i slutet av veckan typ. Och med tanke på att vår skola är så inriktad med datorerna så blirdet jobbigt. Vi har inga praktiska (förutom idrott) där vi inte använder datorn.

Nog om detta. Jag har gått upp sammanlagt 6 kilo under hela graviditeten! först vägde jag 56 och nu är jag uppe i 62. Det ökar visserligen hela tiden, men jag väger mej alltid på morgon innan frukost och efter man varit på toaletten. Alltså då man väger som minst.

Till skillnad från många, många andra som snackar om att banta, älskar jag att gå upp. När jag går upp 1/2 kilo hoppar jag upp och ner och e helt överlycklig. Jag menar, ingen vill väl väga 56 kilo och vara 173 cm lång :O det känns hemskt (tkr jag). Jag menar, hellre överviktig än inte viktig alls.
Så mitt mål har alltid varit att gå upp, gå upp och gå upp. Och nu när jag gör det blir jag så glad varje gång jag ökar i vikt att jag... ja, man vill bara hoppa och skrika typ!


Dessutom blir brösten större oxå, så allting har sina fördelar med att vara medelviktig/överviktig. Jag hejar i alla fall på tjejerna med FORMER och inte dom med platta magar. Vem fan vill ha en platt mage då man vet att killar gillar former. Dom måste ju kunna ta i någonting, det kan ju inte bara vara ben av alltihop. Tänk er ett skelett som försöker vara sexig inför en enormt grymt snygg kille! Allt sånt e ju bara avtändande (och tro mig, alla mina killkompisar (eftersom jag bara umgås med killar) tkr detsamma)! :D





Nu ska jag i alla fall hålla på med mitt engelska arbete. Uppdaterar mig mer under helgen, men nu får ni alla ha en trevlig dag! <3

graviditeten

*Du är i vecka 19.
*Du har gått 18 fulla veckor och 3 fulla dagar (v18+3).
*Du är i 4:e kalendermånaden.
*Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
*Du är i trimester två.
*Du har 150 dagar kvar till beräknad förlossning.
allting rullar på som det ska med magen. Har börjat känna bebisen oftare nu och det syns mycket bättre. Ska lägga in en bild på magen senare, men måste hinna till bussen.
Ni får ha en bra kväll allihopa <3

glömde helt bort det

Kom precis på varför jag gjorde ett inlägg med UL-bilden. Jag skulle fråga om namn ju xD
Det var ju nämligen såhär, att på UL fick vi inte veta könet för att navelsträngen var i vägen. Så jag kallar min och älsklingens bebis för navelsträngsbarn (eller bebis bara). Vilket som så försöker jag och Alex komma på fina namn till vår unge... vi har kommit fram till att Joel är ett fint pojknamn men är lite osäkra på tjejnamnet...
Vi tänkte lite på Jouline, men det kändes lite... lite väl uttjatat för då tänker man bara på den där låten som mina småsyskon spelade sönder (vet inte ens vad den heter men kan den nästan utantill)
Sen har vi funderat lite på Michelle, men vi är fortfarande osäkra. Man vill ju inte döpa sin unge till någon man känner.... det skulle känns lite mysko faktiskt.
Skriver mer om jag kommer på något åsm tjejnamn men nu måste jag fortsätta plugga!
Ha en trevlig dag och hoppas ni alla mår bra idag! :D

prov

har prov idag! Vi ska kunna en massa om EU, hur det går till, hur en lag kommer till osv. Jag hoppas att det kommer gå bra för mig, men troligtvis kommer det suga som vanligt. Får göra mitt bästa bara!
Sen såg jag en hemsk video från aftonbladet. Man vill bara åka dit och slå in i deras huvuden att DOM INTE FÅR GÖRA SÅ MOT DJUR!!!!! Vi borde behandla dom på samma sätt så dom lär sig att visa lite respekt! Tänk på de stackars små djuren, dom har inte gjort något dumt mot oss överhuvudtaget!
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article8091970.ab
Nu till något mindre deprimerande.... Jag har fixat in UL bilderna på datorn :) så jag tänker lägga upp den bäste av dem!
Nä, nu måste jag plugga till EU-provet, men ni får ha en bra dag allihopa! FÖRUTOM DJURPLÅGARE!!!!!
en bebis på 18 veckor nu <3 hihihi :]
Tack för mig <3

är det tungt jobba vidare

har haft det som ett ledigt år under höstlovet. Tiden har gått så långsamt och allting har varit så enormt avslappnande. Det enda som egentligen varit stort var ju det där med socialen och UL. sedan har det bara varit älsklingen hela helgen.

Sen på måndag börjar skolan igen. Jag taggar lite faktiskt, måste göra klart allting så jag inte har så mycket att tänka på sen. Ska fara till Socialen senare igen för att sätta dom på plats, men innan det ska jag till barnmorskan igen. Dem ska ta några prover och se hur jag mår antar jag så bäst jag inte är fökyld elr nåt haha (A) ingen större risk egentligen, för jag e väldigt noga med att klä mig nu.

Ska ladda upp nya bilder på magen och UL-bilder men nu ska jag äta och sen sova. Ni får ha det så bra allihopa <3

oj oj oj

jag var på UL idag med älsklingen. Han hade tjatat om att han ville se könet, men navelsträngen var i vägen barnmorskan visste inte. Det gör ändå inget för jag tycker om överraskningar och jag är säker på att jag kommer älska den här :] <3

sen var jag ju tidigare hos socialen. Dom började prata om föräldrabalken (en lag av nåt slag) och påstod att så länge du bor hemma så har föräldrarna skyldighet att pröjsa för dej. Sen när jag sa att det int evar så, ändrade hon sig och sa att det var fram tills du var tjugoett. Då jag berättade att det var då man fyllde arton eller slutat studera (gymnasiet) sa hon inget och sen började hon prata om att jag inte förstod och att jag hade fel. T___T sen sa hon att hon inte kunde hjälpa mig så jag ryckte på axlarna och gick. Ska gå tillbaks dit senare när jag har lugnat ner mig och boka tid igen, så att jag kan reda ut problemet.. senare alltså!

bjuder på en lunchbild haha (A)



men nu ska jag lyssna på när Alex berättar hur han vurpade med moppen men ha en bra dag allihopa <3



lov

älskar det här med höstlov. Det är då man verkligen kan slappna av känns det som :)

ah, imorgon har jag samtal med socialen. Jag hoppas allting kommer gå bra för annars vet jag inte hur jag ska göra. Vart jag ska bo, vilka pengar jag ska ha osv. Man kan ju försöka skaffa sig ett helgjobb, men jag har aldrig varit bra på att charma mig in på ställen. Hoppas allting löser sig, ville egentligen bara ha någon form av ekonomiskt stöd i ett halvår till ett år, för då kan jag ju börja småjobaa och Alex kan jobba helger och lov eftersom han blir sexton då.

hoppas ni alla får det trevligt ikväll <3

RSS 2.0